Live...

APA ITU

Trader Malaysia menggunakan aplikasi Discord untuk berhubung bersama-sama ahli.

Aplikasi Discord ini adalah percuma, anda boleh download sendiri jika ingin menggunakannya. Mengapa kami menggunakan aplikasi ini? Apa kelebihannya? Seperti yang kita semua tahu, di dalam spot trading ini terdapat pelbagai Instrument, jadi dengan menggunakan Discord kita dapat membahagikan di dalam satu group terdapat channel-channel dibawahnya. Kita akan berbincang satu-satu perkara dibawah channel yang berlainan.

Contoh: Jika kita berbincang perihal Gold, kita akan berbincang dibawah Channel Gold sahaja. Ini sangat baik kerana ahli mudah untuk membuat rujukan.

Group Trader Malaysia tidak sama seperti channel-channel Telegram yang biasa digunakan oleh “Fake Trader”.

Group Trader Malaysia adalah group bebas diskusi, ahli boleh berkomentar/ berposting didalam group, bertanya dan bersoal jawab berkaitan Trader Malaysia dan berkaitan Trading.

Group Trader Malaysia adalah group paling ‘transparent’ pada ketika ini, beribu ahli kami berkumpul disana.

Group Trader Malaysia adalah percuma untuk sesiapa sahaja walau belum menyertai Trader Malaysia sepenuhnya.

Walau bagaimanapun, untuk yang bukan ahli, akses anda untuk channel-channel dibawah Group Trader Malaysia adalah terbatas, anda boleh berdiskusi dan berposting didalam channel Public sahaja seperti gambaran dibawah:

Anda ada soalan? Ada kurang yakin dengan Trader Malaysia? Kami jemput anda sertai group kami secara percuma dan ajukan apa sahaja soalan di sana, Insyallah ahli-ahli sedia ada akan membantu menjawab segala persoalan anda berkaitan Trader Malaysia.